De Wilde Vaart (WV) is voor meiden van 16 tot ongeveer 20 jaar. Door vernieuwingen bij Scouting Nederland heet de Wilde vaart nu officieel Explorers, net als de landtak van scouting. Bij Phileretmai zijn we er zo aan gewend om onze leden wilde vaart te noemen, dat we dat binnen de groep zo houden.

Bij de WV wordt er niet onder begeleiding, maar samen met begeleiding gezeild en andere activiteiten gedaan. Alleen dan natuurlijk toegepast op de interesses van deze leeftijdscategorie! Zo bestaat er ook de mogelijkheid zelf een weekendje te organiseren, te gaan shoppen, een keertje te gaan stappen en vul maar in! Hier heb je zelf veel inspraak op het programma en ga je samen met de WV begeleider een leuk programma opstellen. Je gaat samen met de WV begeleider ook een week op zomerkamp, waarbij je in samenspraak kunt overleggen waar je naar toe gaat.

De Wilde Vaart staat garant voor een te gekke tijd, met veel doldwaze, leuke, ontroerende en spannende avonturen. Hier worden vriendschappen voor het leven gesloten en herinneringen gemaakt!

Op dit moment hebben we geen Wilde Vaart. Dit komt omdat de Phileretmai geen hele grote groep is en het natuurlijk niet leuk is om in je eentje WV te zijn! Daarom wachten we altijd tot er meerdere meiden in die leeftijdscategorie vallen om daar samen een WV mee te starten.

Groepstijd Wilde Vaart: zaterdagmiddag 13.00u-17.00u