foto 2

 

 

 

Zoals elk jaar luiden wij bij Philertmai het nieuwe jaar feestelijk in met een nieuwjaar etentje. Een etentje met alle bestuursleden, stafleden, gidsen en uiteraard alle ouders, broertjes, zusjes opa's en oma's van de leden! Hierbij is de insteek dat het vooral een gezellige avond wordt, waarbij ouders elkaar en de groep ook beter leren kennen.

 

Deze feestelijke dag begon al aan het begin van de middag met het boodschappen doen voor de foto 1heerlijke maaltijd! Het weer had helaas zijn feestmuts niet opgezet, dus door weer en wind was het nog wel een opgave om 1,5 boodschappenkar vol van de winkel naar de blokhut te krijgen. Maar dat mocht de pret niet drukken! Toen de boodschappen eenmaal aangekomen waren konden we beginnen! Alle stafleden en leden rolde hun mouwen van de feestjurken op en de schorten ter bescherming van deze zelfde feestjurken werden omgehangen. Koken maar!! Vol enthousiasme en gedrevenheid gingen we aan de slag, jemig wat een snijwerk!!!! Kilo's tomaten, champignons, uien, knoflook en aubergine's die doorgingen als courgettes werden gesneden! Daarna was het tijd voor het ├ęchte werk; het koken en bakken! De denkbeeldige koksmutsen werden opgezet en iedereen ging als een speer aan de slag. Er werd gekletst, gelachen en menig verborgen kooktalent kwam naar boven. En ook aan de inrichting en versiering van de blokhut werd gedacht! In een mum van tijd werd de blokhut, door onze geweldige binnenhuisarchitecten, omgetoverd tot een drie sterren restaurant. De sfeerverlichting en kaarsen werden uit de doos gehaald en lange eettafels werden neergezet en gedekt. Ondertussen vlogen de potten en pannen door de keuken en werd een heerlijke maaltijd bereid. En wat rook alles lekker, mmm.. !!

Ook het jaarlijkse 'proost moment' mocht natuurlijk niet ontbreken! De eer was dit jaar aan de meiden om de kurk van de champagnefles af te schieten. Onze voorzitter benadrukte nog de geweldige activiteiten die in het vooruitzicht liggen en de "proost!" was een feit!


Op naar het diner!foto 3
Dit jaar serveerden wij een 'ouderwets' 3 gangen-menu aan lange eettafels met ruimte tot een stoelendans tussen de gangen door! Voor de eerste gang had men de keuze tussen een zelfgemaakte tomaten soep of een huisgemaakte champignonsoep! De tweede gang bestond uit een pasta buffet met niet alleen een keuze tussen verschillende soorten pasta, maar ook de keuze tussen een bolognese of een boscaiola saus. Als kers op de taart kwam het toetje -> chocoladefondue!!! Menig banaan, mandarijn en spekje werd heerlijk ondergedompeld in chocolade en daarna lekker opgegeten! En wat een gezellige avond was het! Ouders, gidsen, staf en broertjes zaten allemaal door elkaar aan de twee lange tafels. Tussen de gangen door werd er ook hier en daar gewisseld van plek en iedereen kon gezellig met elkaar kletsen, eten en wisselen van lepels.
Al met al een zeer geslaagde dag!
Op naar een geweldig 2014!