Het begon zaterdagochtend met de zeilwedstrijd voor de dolfijnen. Dapper steden ze tegen de dolfijnen van de jongensgroep, de St. Gabriël, maar het werd toch een tweede plek. Ook iets om zeker trots op te zijn! Al helemaal omdat het hun allereerste zeilwedstrijd bij ons was!
Toen kwam zaterdagmiddag, de zeilwedstrijden van de gidsen en wilde vaart tegen de ZV Canisius, de ZV de Batavieren en de St. Gabriël. Ondanks de regen streden ook de gidsen en wilde vaart dapper voor die eerste plek. Toen werd het spannend! De gidsen lagen met de Tjerk samen met twee boten van de Canisius aan kop. Met een laatste inhaalslag lukte het om als eerste over de finish te komen! De gidsen hadden de eerste plek binnen gehaald!
De wilde vaart heeft ook hard gestreden en mochten de eerste plek delen met de wilde vaart van de St. Gabriël groep.

Toen kwam zondag. Elk jaar helpen we bij de Zevenheuvelenloop en bij de Marikenloop in Nijmegen om zo wat geld voor de groep te verdienen. En afgelopen zondag was de Marikenloop. Daar mogen wij als meidengroep uiteraard niet ontbreken!

Zowel leden, ouders, bestuursleden als stafleden hebben zich voor dit evenement ingezet voor de groep. Om 09:30 waren we allemaal fris en fruitig aanwezig en na dat we een rondleiding en een (heerlijk) lunchpakketje gekregen hadden, mochten we aan de slag. De meesten van ons waren ingedeeld in de groep die bij de bedrijvenloop hielp.

Hier moesten we de lopers voor de bedrijven de goede weg wijzen aan de hand van een gekleurde B die bij hun startnummer stond. Een belangrijke regel was dat er geen mannen toegestaan waren in de kleedkamers of gangen bij de kleedkamers. Aan ons dus de taak om alle mannen te weren. Uiteraard was er af en toe toch een enkele man die stiekem door probeerde te lopen: "Mag ik echt niet even verder lopen?", "Ik zie er wel als een man uit, maar eigenlijk ben ik een vrouw". Met onze girlpower hebben we ze toch buiten weten te houden. Rond 16:00, na het opruimen, zat de dag er weer op. Al met al hebben we met veel plezier bij de Marikenloop geholpen en een gezellige dag gehad.

 

Met een voldaan gevoel kijken we terug op een geslaagd weekend! Op naar de volgende overwinningen en de volgende acties!

Marikenloop is leuk