lak

De gidsen en wilde vaart staken meteen de handen uit de mouwen. De boten die nog in het water liggen werden keurig gehoosd en vervolgens gingen we aan de slag met het opschuren van het houtwerk dat vorige week geschilderd is; zo gaat de lak namelijk in het hout zitten. Ze hebben heel hard gewerkt en tot onze grote verbazing hebben ze al het houtwerk in één keer afgekregen! Klasse dames!!

Na een korte ranja, thee en snackpauze zijn ze daarna keurig begonnen met het lakken van de riemen en mast van de dolfijnenboot. Voor sommige was het de eerste keer, maar dat was niet te merken. De dolfijntjes die het al eerder hadden gedaan konden de anderen heel goed helpen! “Het is net als verven tijdens knutselen op school, alleen dit stinkt wel wat erger!” Was een van de quotes van de dolfijntjes.
We hebben de dag met de dolfijntjes afgesloten met hun favoriete spel: zwaaiverstoppertje! En ze zijn heerlijk, met hun werkkleding onder de lak en modder, naar huis gegaan.

We begonnen de ochtend met onze leuke, gezellige dolfijntjes. We zijn vóór het openen, door een impulsieve actie van het staflid Meave, buiten lekker begonnen met tikkertje. Nadat iedereen (vooral de staf) helemaal uitgeput was en bijna op de grond viel zijn we over gegaan op 10 tellen in de Rimboe.
Het was eigenlijk nog veel te lekker buiten om al te beginnen met het lakken dus wilde we buiten graag nog één spel doen. Na veel denken en discussie kwam staflid Loes er achter dat we ons legendarische spel ‘Hollandse Leeuwen’ nog nooit met de dolfijntjes hadden gedaan! Al snel bleek dat ze hier veel te goed in waren en zelfs de staf, tot onze grote verbazing, met geweldig teamwork de lucht in kregen!

Het is weer tijd voor het échte winterwerk! De boten liggen keurig op ons te wachten in de loods. Het weer zat helaas nog niet mee dus moeten we weer een weekje wachten voordat we naar de loods kunnen om aan de boten te werken. Maar... er is nog genoeg bij de blokhut te doen!