Zaterdag 23 februari heeft Phileretmai zich aangesloten aan een bijzonder project: 'De langste jeugdmerklap van Nederland'.

Borduurvereniging Merkwaardig viert dit jaar een lustrum en heeft bedacht, dat het leuk zou zijn om weer jonge mensen in aanraking te brengen met de borduurtechnieken, in de hoop, dat hiermee de liefde voor deze bezigheid weer opgepakt kan gaan worden. Borduren is immers rustgevend, en het is geweldig om al dat mooi uit je handen te zien komen.

Dat ervoeren ook de dames van Phileretmai, die onlangs een middagje aan de slag gingen met een eigen lapje. Nee, het hoefde niet zo strak als vroeger, juist niet. Ze mochten hun fantasie laten lopen en een eigen ontwerp, met bijbehorende steken maken. In een ijskoud ruim, met af en toe een warm kopje thee, werd vervolgens heerlijk gewerkt aan de meest prachtige lapjes.
Een aantal daarvan zijn inmiddels klaar, en al op de plaats van bestemming. Immers, de lapjes gaan een onderdeel uitmaken van ' De langste jeugdmerklap van Nederland', misschien wel de wereld!
In de zomermaanden wordt de merklap tentoongesteld in de kerk van Goes (Zeeland). De opening vindt op 3 juli plaats, we houden jullie op de hoogte!