Wij organiseren een tweedehands kledingmarkt waarbij je onder het genot van een smakelijke high tea kan shoppen voor tweedehands vrouwen- en kinderkleding, schoenen en accessoires (passen is mogelijk!). De opbrengst van de kledingmarkt wordt gebruikt om het verblijf op het Nationale Waterkamp 2018 (NaWaKa) te kunnen bekostigen. 

De tweedehands kledingmarkt vindt plaats op 23 april 2017, van 12.00-16.00, in de scouting blokhut op het kromvenpad te Middelaar. Bij de entree vragen we een klein bedrag van €3,50 per persoon, waarna onbeperkt koffie, thee en ranja gedronken kan worden en van heerlijke zelf gebakken hapjes kan worden genoten. 

Vrouwen- en kinderkleding, schoenen en accessoires die nog in goede staat zijn, zijn van harte welkom. Heb je iets om in te leveren? Dan kan je contact met ons opnemen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie is te vinden op Facebook

Voor het Admiraliteitsweekend van volgende week moesten onze boten naar Cuijk, naar de Kraaijenbergse Plassen. Nou zijn wij de beroerste niet om die even zelf daarnaartoe te zeilen. Het was een gezellige middag en de boten liggen ons op te wachten volgende week in Cuijk!

14359067 554027924784809 3715738713804420787 n

 

 

 

 

 

Nog even nagenieten van een zeer geslaagd zomerkamp!

De regen weerhield ons niet om het roeien en de knopen eens goed te oefenen! Gelukkig komt na regen de zonneschijn en hebben de gidsen het spel walvisvaart van de Batavieren en Gabriel gewonnen!

FullSizeRender

Afgelopen weken zijn we weer lekker aan het varen geweest. Het weer en vooral de harde wind heeft ons zo nu en dan flink verrast, maar:

kou of zonneschijn, wij zullen op het water zijn!

IMG 0867IMG 0989

Kom met ons zeilen, roeien, samenwerken en plezier maken!
Op zaterdag 10 oktober organiseert Phileretmai weer een open dag! Je bent van harte welkom om een middagje te komen kijken en gezellig mee te varen met de meiden van de Phileretmai!

Tijden: 13.00u en 17.00u

Kan je niet op 10 oktober? Niet getreurd! Ook op een andere zaterdag ben je van harte welkom om een keertje te komen kijken! Het is wel handig om eerst even contact met ons op te nemen!

Tot snel!

Het begon zaterdagochtend met de zeilwedstrijd voor de dolfijnen. Dapper steden ze tegen de dolfijnen van de jongensgroep, de St. Gabriël, maar het werd toch een tweede plek. Ook iets om zeker trots op te zijn! Al helemaal omdat het hun allereerste zeilwedstrijd bij ons was!
Toen kwam zaterdagmiddag, de zeilwedstrijden van de gidsen en wilde vaart tegen de ZV Canisius, de ZV de Batavieren en de St. Gabriël. Ondanks de regen streden ook de gidsen en wilde vaart dapper voor die eerste plek. Toen werd het spannend! De gidsen lagen met de Tjerk samen met twee boten van de Canisius aan kop. Met een laatste inhaalslag lukte het om als eerste over de finish te komen! De gidsen hadden de eerste plek binnen gehaald!
De wilde vaart heeft ook hard gestreden en mochten de eerste plek delen met de wilde vaart van de St. Gabriël groep.

Toen kwam zondag. Elk jaar helpen we bij de Zevenheuvelenloop en bij de Marikenloop in Nijmegen om zo wat geld voor de groep te verdienen. En afgelopen zondag was de Marikenloop. Daar mogen wij als meidengroep uiteraard niet ontbreken!

Zowel leden, ouders, bestuursleden als stafleden hebben zich voor dit evenement ingezet voor de groep. Om 09:30 waren we allemaal fris en fruitig aanwezig en na dat we een rondleiding en een (heerlijk) lunchpakketje gekregen hadden, mochten we aan de slag. De meesten van ons waren ingedeeld in de groep die bij de bedrijvenloop hielp.

Hier moesten we de lopers voor de bedrijven de goede weg wijzen aan de hand van een gekleurde B die bij hun startnummer stond. Een belangrijke regel was dat er geen mannen toegestaan waren in de kleedkamers of gangen bij de kleedkamers. Aan ons dus de taak om alle mannen te weren. Uiteraard was er af en toe toch een enkele man die stiekem door probeerde te lopen: "Mag ik echt niet even verder lopen?", "Ik zie er wel als een man uit, maar eigenlijk ben ik een vrouw". Met onze girlpower hebben we ze toch buiten weten te houden. Rond 16:00, na het opruimen, zat de dag er weer op. Al met al hebben we met veel plezier bij de Marikenloop geholpen en een gezellige dag gehad.

 

Met een voldaan gevoel kijken we terug op een geslaagd weekend! Op naar de volgende overwinningen en de volgende acties!

Marikenloop is leuk

Het zat ons niet mee dit jaar om een loods te vinden. Dus verschillende plannen gingen over de tafel, zelfs om het winterwerk/bootonderhoud dan maar in de zomer te gaan doen. Maar plotseling was daar toch de mogelijkheid om bij een andere groep uit de haven, de Batavieren, in hun loods te gaan werken. We waren wat vroeger met onze boten bij hun dan dat zij uit de loods waren, dus zijn we alvast buiten begonnen aan de onderkant. Maar om ze vanaf mei in het water te hebben liggen moet er nog veel gebeuren! Daarom werken we hard door! Zelfs door de week zijn we bezig! Maar het eerste resultaat is al zichtbaar. Mosselen, algen, viezigheid en roest is eraf en verflaag 1 zit er op! En we zijn nog niet klaar, april doet wat ie wil, maar Phileretmai bikkelt door in april! Waar we normaal twee maanden voor nodig hebben, gaan we in één maand voor elkaar krijgen! In mei liggen de boten in het water!

 

Boten verflaag 1 2015

Ons jaarlijkse groepsweekend zit er weer op! Dit jaar met het thema: de oertijd! Dus waar konden we beter zitten dan in de blokhut van van ZV ‘de Batavieren’, in Nijmegen.

Vrijdagavond begonnen we dan ook met de hilarische film The Croods. “Wees nooit niet bang” en “Tum tum tuuuuum” waren zinnen die nog vaak te horen waren in het weekend. Na de film veraste de staf de kinderen met een Skype gesprek met een van de oud leden die ruim een maand geleden naar Amerika immigreerde. Het was erg leuk om te zien hoeveel herinneringen zij had meegenomen en aan ons kon laten zien via de webcam.

Zaterdagochtend begon met een aantal vertrouwensoefeningen (aangezien vertrouwen erg belangrijk was in de Oertijd) en het maken van onze eigen sieraden van klei. Na een bezoek aan het Natuurmuseum zijn we ’s middags zelf de ‘Wildernis aan de Waal’ nog gaan ontdekken met een lekkere beker warme chocomel op het waalstrandje.

Een spannende avondtocht en marshmallows roosteren boven een kampvuur sloot zaterdagavond af. Zondag stond in het teken van de nieuwe leden, met hoog bezoek…

Het was weer een gezellige boel vol spelletjes, ondervragingen (“wie is er verliefd?”) en vooral veel plezier!

 

Afgelopen weekend was het weer Molenhoekdag. Een weekend waarbij allemaal leuke activiteiten in het ‘centrum’ van Molenhoek worden georganiseerd. Op zondag staat het vol met kraampjes. Ook Phileretmai was hier weer bij! Op het veldje stonden we tussen de springkussens, lekker in de zon en hebben we heel wat enthousiaste meiden gesproken! Kortom: een geslaagde dag! Op naar de open dag!

Aanstaande zaterdag, 13 september, vanaf 14.00u tot 17.00u.

Kom gezellig kijken! Je bent van harte welkom!