Wij wensen jullie allemaal hele fijne kerstdagen en een gelukkig 2018!

Met Nawaka in het vooruitzicht kan 2018 voor ons al niet meer stuk!

Foto 14 Fijne feestdagen

Het was weer een betoverend groepsweekend! Met het thema “heksen” hebben we een gezellig en vol programma gehad met als hoogtepunten het grote chaosspel, het Lupus spel in het bos en voor de oudste gidsen het nachtelijke CWO theorielesje aan de waal en de wandeling terug. Al met al een top weekend!

Ook hebben we eindelijk naar de dames geluisterd en zijn we vanaf nu te volgen op Instagram als @Phileretmai.

Foto 10 Groepsweekend

Foto 11 Groepsweekend

Zomerkamp 2017 was een ontzettend feestelijk kamp met onze dolfijnen en gidsen in Brielle. Met als thema “Feestdagen” was het elke dag feest! De prachtige locatie, leuke activiteiten, de zee en het strand om de hoek maakten het tot een geweldig kamp.

Foto 7 Zomerkamp 2017Foto 8 Zomerkamp 2017

Wij organiseren een tweedehands kledingmarkt waarbij je onder het genot van een smakelijke high tea kan shoppen voor tweedehands vrouwen- en kinderkleding, schoenen en accessoires (passen is mogelijk!). De opbrengst van de kledingmarkt wordt gebruikt om het verblijf op het Nationale Waterkamp 2018 (NaWaKa) te kunnen bekostigen. 

De tweedehands kledingmarkt vindt plaats op 23 april 2017, van 12.00-16.00, in de scouting blokhut op het kromvenpad te Middelaar. Bij de entree vragen we een klein bedrag van €3,50 per persoon, waarna onbeperkt koffie, thee en ranja gedronken kan worden en van heerlijke zelf gebakken hapjes kan worden genoten. 

Vrouwen- en kinderkleding, schoenen en accessoires die nog in goede staat zijn, zijn van harte welkom. Heb je iets om in te leveren? Dan kan je contact met ons opnemen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie is te vinden op Facebook

Voor het Admiraliteitsweekend van volgende week moesten onze boten naar Cuijk, naar de Kraaijenbergse Plassen. Nou zijn wij de beroerste niet om die even zelf daarnaartoe te zeilen. Het was een gezellige middag en de boten liggen ons op te wachten volgende week in Cuijk!

14359067 554027924784809 3715738713804420787 n

 

 

 

 

 

Nog even nagenieten van een zeer geslaagd zomerkamp!

De regen weerhield ons niet om het roeien en de knopen eens goed te oefenen! Gelukkig komt na regen de zonneschijn en hebben de gidsen het spel walvisvaart van de Batavieren en Gabriel gewonnen!

FullSizeRender

Afgelopen weken zijn we weer lekker aan het varen geweest. Het weer en vooral de harde wind heeft ons zo nu en dan flink verrast, maar:

kou of zonneschijn, wij zullen op het water zijn!

IMG 0867IMG 0989

Kom met ons zeilen, roeien, samenwerken en plezier maken!
Op zaterdag 10 oktober organiseert Phileretmai weer een open dag! Je bent van harte welkom om een middagje te komen kijken en gezellig mee te varen met de meiden van de Phileretmai!

Tijden: 13.00u en 17.00u

Kan je niet op 10 oktober? Niet getreurd! Ook op een andere zaterdag ben je van harte welkom om een keertje te komen kijken! Het is wel handig om eerst even contact met ons op te nemen!

Tot snel!

Het begon zaterdagochtend met de zeilwedstrijd voor de dolfijnen. Dapper steden ze tegen de dolfijnen van de jongensgroep, de St. Gabriël, maar het werd toch een tweede plek. Ook iets om zeker trots op te zijn! Al helemaal omdat het hun allereerste zeilwedstrijd bij ons was!
Toen kwam zaterdagmiddag, de zeilwedstrijden van de gidsen en wilde vaart tegen de ZV Canisius, de ZV de Batavieren en de St. Gabriël. Ondanks de regen streden ook de gidsen en wilde vaart dapper voor die eerste plek. Toen werd het spannend! De gidsen lagen met de Tjerk samen met twee boten van de Canisius aan kop. Met een laatste inhaalslag lukte het om als eerste over de finish te komen! De gidsen hadden de eerste plek binnen gehaald!
De wilde vaart heeft ook hard gestreden en mochten de eerste plek delen met de wilde vaart van de St. Gabriël groep.

Toen kwam zondag. Elk jaar helpen we bij de Zevenheuvelenloop en bij de Marikenloop in Nijmegen om zo wat geld voor de groep te verdienen. En afgelopen zondag was de Marikenloop. Daar mogen wij als meidengroep uiteraard niet ontbreken!

Zowel leden, ouders, bestuursleden als stafleden hebben zich voor dit evenement ingezet voor de groep. Om 09:30 waren we allemaal fris en fruitig aanwezig en na dat we een rondleiding en een (heerlijk) lunchpakketje gekregen hadden, mochten we aan de slag. De meesten van ons waren ingedeeld in de groep die bij de bedrijvenloop hielp.

Hier moesten we de lopers voor de bedrijven de goede weg wijzen aan de hand van een gekleurde B die bij hun startnummer stond. Een belangrijke regel was dat er geen mannen toegestaan waren in de kleedkamers of gangen bij de kleedkamers. Aan ons dus de taak om alle mannen te weren. Uiteraard was er af en toe toch een enkele man die stiekem door probeerde te lopen: "Mag ik echt niet even verder lopen?", "Ik zie er wel als een man uit, maar eigenlijk ben ik een vrouw". Met onze girlpower hebben we ze toch buiten weten te houden. Rond 16:00, na het opruimen, zat de dag er weer op. Al met al hebben we met veel plezier bij de Marikenloop geholpen en een gezellige dag gehad.

 

Met een voldaan gevoel kijken we terug op een geslaagd weekend! Op naar de volgende overwinningen en de volgende acties!

Marikenloop is leuk

Joomla Template by Joomla51.com