lak

De gidsen en wilde vaart staken meteen de handen uit de mouwen. De boten die nog in het water liggen werden keurig gehoosd en vervolgens gingen we aan de slag met het opschuren van het houtwerk dat vorige week geschilderd is; zo gaat de lak namelijk in het hout zitten. Ze hebben heel hard gewerkt en tot onze grote verbazing hebben ze al het houtwerk in één keer afgekregen! Klasse dames!!

Na een korte ranja, thee en snackpauze zijn ze daarna keurig begonnen met het lakken van de riemen en mast van de dolfijnenboot. Voor sommige was het de eerste keer, maar dat was niet te merken. De dolfijntjes die het al eerder hadden gedaan konden de anderen heel goed helpen! “Het is net als verven tijdens knutselen op school, alleen dit stinkt wel wat erger!” Was een van de quotes van de dolfijntjes.
We hebben de dag met de dolfijntjes afgesloten met hun favoriete spel: zwaaiverstoppertje! En ze zijn heerlijk, met hun werkkleding onder de lak en modder, naar huis gegaan.

We begonnen de ochtend met onze leuke, gezellige dolfijntjes. We zijn vóór het openen, door een impulsieve actie van het staflid Meave, buiten lekker begonnen met tikkertje. Nadat iedereen (vooral de staf) helemaal uitgeput was en bijna op de grond viel zijn we over gegaan op 10 tellen in de Rimboe.
Het was eigenlijk nog veel te lekker buiten om al te beginnen met het lakken dus wilde we buiten graag nog één spel doen. Na veel denken en discussie kwam staflid Loes er achter dat we ons legendarische spel ‘Hollandse Leeuwen’ nog nooit met de dolfijntjes hadden gedaan! Al snel bleek dat ze hier veel te goed in waren en zelfs de staf, tot onze grote verbazing, met geweldig teamwork de lucht in kregen!

Het is weer tijd voor het échte winterwerk! De boten liggen keurig op ons te wachten in de loods. Het weer zat helaas nog niet mee dus moeten we weer een weekje wachten voordat we naar de loods kunnen om aan de boten te werken. Maar... er is nog genoeg bij de blokhut te doen!

 
 
 
 

Wij wensen jullie allemaal hele fijne kerstdagen en een gelukkig 2018!

Met Nawaka in het vooruitzicht kan 2018 voor ons al niet meer stuk!

Foto 14 Fijne feestdagen

Het was weer een betoverend groepsweekend! Met het thema “heksen” hebben we een gezellig en vol programma gehad met als hoogtepunten het grote chaosspel, het Lupus spel in het bos en voor de oudste gidsen het nachtelijke CWO theorielesje aan de waal en de wandeling terug. Al met al een top weekend!

Ook hebben we eindelijk naar de dames geluisterd en zijn we vanaf nu te volgen op Instagram als @Phileretmai.

Foto 10 Groepsweekend

Foto 11 Groepsweekend

Zomerkamp 2017 was een ontzettend feestelijk kamp met onze dolfijnen en gidsen in Brielle. Met als thema “Feestdagen” was het elke dag feest! De prachtige locatie, leuke activiteiten, de zee en het strand om de hoek maakten het tot een geweldig kamp.

Foto 7 Zomerkamp 2017Foto 8 Zomerkamp 2017

Wij organiseren een tweedehands kledingmarkt waarbij je onder het genot van een smakelijke high tea kan shoppen voor tweedehands vrouwen- en kinderkleding, schoenen en accessoires (passen is mogelijk!). De opbrengst van de kledingmarkt wordt gebruikt om het verblijf op het Nationale Waterkamp 2018 (NaWaKa) te kunnen bekostigen. 

De tweedehands kledingmarkt vindt plaats op 23 april 2017, van 12.00-16.00, in de scouting blokhut op het kromvenpad te Middelaar. Bij de entree vragen we een klein bedrag van €3,50 per persoon, waarna onbeperkt koffie, thee en ranja gedronken kan worden en van heerlijke zelf gebakken hapjes kan worden genoten. 

Vrouwen- en kinderkleding, schoenen en accessoires die nog in goede staat zijn, zijn van harte welkom. Heb je iets om in te leveren? Dan kan je contact met ons opnemen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie is te vinden op Facebook

Voor het Admiraliteitsweekend van volgende week moesten onze boten naar Cuijk, naar de Kraaijenbergse Plassen. Nou zijn wij de beroerste niet om die even zelf daarnaartoe te zeilen. Het was een gezellige middag en de boten liggen ons op te wachten volgende week in Cuijk!

14359067 554027924784809 3715738713804420787 n

 

 

 

 

 

Nog even nagenieten van een zeer geslaagd zomerkamp!

De regen weerhield ons niet om het roeien en de knopen eens goed te oefenen! Gelukkig komt na regen de zonneschijn en hebben de gidsen het spel walvisvaart van de Batavieren en Gabriel gewonnen!

FullSizeRender

Afgelopen weken zijn we weer lekker aan het varen geweest. Het weer en vooral de harde wind heeft ons zo nu en dan flink verrast, maar:

kou of zonneschijn, wij zullen op het water zijn!

IMG 0867IMG 0989

Kom met ons zeilen, roeien, samenwerken en plezier maken!
Op zaterdag 10 oktober organiseert Phileretmai weer een open dag! Je bent van harte welkom om een middagje te komen kijken en gezellig mee te varen met de meiden van de Phileretmai!

Tijden: 13.00u en 17.00u

Kan je niet op 10 oktober? Niet getreurd! Ook op een andere zaterdag ben je van harte welkom om een keertje te komen kijken! Het is wel handig om eerst even contact met ons op te nemen!

Tot snel!