Zomerkamp

Het zomerkamp is vaak het hoogtepunt van het jaar. Elk jaar laden de stafleden de boten vol met tenten en varen we naar een mooi kampterrein ergens in Nederland. De bestemming wisselt jaarlijks, waardoor we met de groep de nieuwe omgeving kunnen ontdekken. Tijdens het zomerkamp zijn er veel afwisselende activiteiten rondom het thema van dat jaar: o.a. zeilen, zwemmen, een bonte avond en een ontdekkingstocht naar een dorp of stad in de omgeving. Daarnaast koken we elke avond samen met de meiden een heerlijk maal. Na een avondprogramma zoeken we onze slaapzak weer op in onze tenten en maken we ons klaar voor een nieuwe dag vol activiteiten!
Het kamp is zowel voor de dolfijntjes als voor de watergidsen en wilde vaart!

Zeilen

Wateractiviteiten! Zeilen, zowel theorie als praktijk, zeilspellen op het water waarbij teamwork nodig is, spellen op het land, hikes en nog veel meer!

Winterwerk

In de winter zetten we alle zeilen bij om ervoor te zorgen dat de boten er weer piekfijn uitzien voor het nieuwe zeilseizoen. Samen met je groep leer je de boot beter kennen door hem helemaal zelf kaal te maken en opnieuw te verven. Ook het houtwerk wordt opgeschuurd en opnieuw gelakt! Natuurlijk hebben we naast al dat harde werk ook veel tijd over voor gezellige spelletjes en warmen we graag op met een mok warme chocolademelk of een kop thee en wat lekkers!

Daarnaast is er natuurlijk ook tijd voor andere knusse winteractiviteiten zoals een Sinterklaasviering en een nieuwjaarsetentje. Meerdere weekendkampen vallen ook in de winter.

Mookse Zeilweek

In de zomervakantie helpt Phileretmai mee in de organisatie van De Mookse Zeilweek. Dit is een zeilweek waar iedereen, met- of zonder zeilervaring, aan mee kan doen! In deze week vol plezier, activiteiten en gezelligheid, leer je zeilen met een instructeur (dat kan zomaar een van onze stafleden zijn) aan boord! Neem een kijkje op de website (link hieronder) voor meer informatie en om je aan te melden!