Winter Werk

De gidsen en wilde vaart staken meteen de handen uit de mouwen. De boten die nog in het water liggen werden keurig gehoosd en vervolgens gingen we aan de slag met het opschuren van het houtwerk dat vorige week geschilderd is; zo gaat de lak namelijk in het hout zitten. Ze hebben heel hard gewerkt en tot onze grote verbazing hebben ze al het houtwerk in één keer afgekregen! Klasse dames!!

Na een korte ranja, thee en snackpauze zijn ze daarna keurig begonnen met het lakken van de riemen en mast van de dolfijnenboot. Voor sommige was het de eerste keer, maar dat was niet te merken. De dolfijntjes die het al eerder hadden gedaan konden de anderen heel goed helpen! “Het is net als verven tijdens knutselen op school, alleen dit stinkt wel wat erger!” Was een van de quotes van de dolfijntjes.
We hebben de dag met de dolfijntjes afgesloten met hun favoriete spel: zwaaiverstoppertje! En ze zijn heerlijk, met hun werkkleding onder de lak en modder, naar huis gegaan.

Een reactie achterlaten